Home

V torek, 2. februarja ob 20. uri, vljudno vabljeni na projekcijo videa Kaj se je zgodilo prejšnjo noč avtoric Tajde Tonin, Mojce Kogelnik, Isidore Todorić, Alenke Selčan na Židovsko ulico v Ljubljani. Video delo je nastalo v produkciji Iniciative Čipke / Rampa laboratorija. Video bo na ogled do 15. februarja vsak dan med 18. uro in polnočjo.

Kaj se je zgodilo prejšnjo noč je kinografična zgodba, ki se v intimo nekega jutra potopi prek utrinkov, zamrznjenih v času. Junakinja podoživlja spomine na prejšnjo noč, ki se, ujeti v poetičnih utrinkih kinografik, razpirajo kot pandorina skrinjica. V zasebnosti njenih trenutkov se zrcali podoba vseh, ki se po minuli noči predajanja in iskanja potešitve prebujamo z množico vprašanj o sebi, svojih čustvih in dejanjih.

Zgodba je nastala posebej za VideoZid po delavnici Kinografike: Omnibus, ki je potekala v okviru Iniciative ČIPke med 16. in 19. novembrom 2015 v Laboratoriju Rampa na Kersnikovi.

KajSeJeZgodiloPrejsnjoNoc

 

02

Odprtje razstave na Židovski ulici:

0103.JPG02.jpg04050607080910

Iniciativa ČIPke za ženske s čutom za tehnologijo, znanost in umetnost raziskuje situacijo žensk v znanstveno tehničnem kontekstu in intermedijski umetnosti, odpira prostor komuniciranja o pogojih delovanja žensk na tem področju ter hkrati organizira praktično-izobraževalni program, ki vključuje delavnice odprtokodnih programov, programiranja, grafičnega oblikovanja, video montaže, elektronike in robotike. Programski vodji in pobudnici Iniciative ČIPke sta Saša Spačal in Ida Hiršenfelder.

Avtorice: Tajda Tonin, Mojca Kogelnik, Isidora Todorić, Alenka Selčan / Igra: Mojca Kogelni / Mentorici: Hana Josić, Alenka Selčan / Produkcija: Iniciativa Čipke / Rampa laboratorij, februar 2016

VideoZid je urbana video galerija na prostem, vedno spreminjajoči se grafit, ki vsakih štirinajst dni predstavi novo video zanko. Vsako video delo se v zimskem času predvaja dnevno od 18. ure do polnoči. Predstavljena dela slovenskih in mednarodnih avtoric in avtorjev so bila v letu 2015 izbrana na podlagi mednarodnega razpisa v selekciji Pile Rusjan, video umetnice in avtorice projekta.

VideoZid je nastal v produkciji famulVideoLab (KD Galerija GT), sofinancira ga Mestna občina Ljubljana, podpira pa Galerija Hest. Izvršna producentka projekta je Polona Zupan / Pila Rusjan, njen sodelavec Miha Kelemina.

MOL logotip SLO_promocijski_cb_veliki_2

 

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s